Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / Reunió parlamentària amb motiu de la conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic

Reunió parlamentària amb motiu de la conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic

UNIÓ INTERPARLAMENTÀRIA (UIP)

REUNIÓ PARLAMENTÀRIA AMB MOTIU DE LA CONFERÈNCIA DE NACIONS UNIDES SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

  • Com els legisladors poden promoure la implementació eficaç de l’Acord de París?
  • Quines mesures legislatives s’han vist que són eficaces en matèria medi ambiental?
  • Com poden els parlamentaris avaluar l’impacte de la legislació nacional en matèria de canvi climàtic?

Aquestes són algunes de les preguntes a les quals es buscarà respondre durant la reunió parlamentària que hi haurà diumenge vinent 9 de desembre a Cracòvia (Polònia) amb motiu de la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic (COP24) que s’està celebrant des del passat 3 de desembre i fins al proper 14 de desembre a Katowice (Polònia).

Amb l’objectiu de participar i compartir amb altres parlamentaris i representants governamentals encarregats de les negociacions sobre el clima, i reflexionar sobre les mesures a prendre per fer efectiu l’Acord de París[1], Meritxell Palmitjavila (GPD), Joan Carles Camp (GM-ULCGILM) i Gerard Alís (GM-PS) es desplaçaran aquest cap de setmana a Cracòvia. Es preveu que parlamentaris d’una cinquantena de països assisteixin a aquesta reunió parlamentària centrada en detectar els principals àmbits a incidir mitjançant lleis i polítiques nacionals.

Durant la reunió parlamentària se celebraran tres debats: el primer debat se centrarà en les maneres com es poden desenvolupar i reforçar els marcs legals per permetre afavorir l’acció a favor del clima; el segon debat serà sobre les lleis que poden propiciar inversions en energies renovables; i el tercer debat tractarà dels aspectes financers que la legislació pro clima pot contenir per superar obstacles.

Al final dels treballs es preveu que s’aprovi un Document final que reculli compromisos dels parlamentaris assistents en favor de l’Acord de París[2].

Ressaltar que el Consell General ha vetllat per “compensar” la petjada ecològica produïda pel desplaçament dels parlamentaris andorrans a Cracòvia a través de la participació a un programa de distribució d’escalfadors d’aigua solars a l’Índia (https://cdm.unfccc.int/ProgrammeOfActivities/poa_db/N0SLBQPXCMY1EI5OHD87R9624VUJK3/view).



*L’Acord de París va ser adoptat el 12 de desembre del 2015 a París i ratificat per més de 70 estats i organitzacions, entre els quals, Andorra.  Amb la ratificació d’aquest Acord, Andorra s’ha compromès a reduir en 15 anys (del 2015 al 2030) un 37% les emissions en relació amb les projeccions immobilistes i doncs, a contribuir a situar l’escalfament global per sota de 2 graus centígrads.

 

 

 

Galeria d'imatges