Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / Notícies / El Consell General acull la presentació del llibre 'Andorra, país de pas i de refugi'

El Consell General acull la presentació del llibre 'Andorra, país de pas i de refugi'

El vestíbul del Consell General ha acollit aquest vespre la presentació del volum 8 dels Papers de Recerca Històrica de la Societat Andorrana de Ciències (SAC). L'acte ha comptat amb els parlaments de la presidenta de la SAC, Àngels Mach, i del cap de la Secció d'Història de la SAC, Pere Cavero, així com les intervencions dels autors d'alguns dels articles que conté el llibre.

Paraules de benvinguda del síndic general, Vicenç Mateu Zamora, amb motiu de la presentació del volum 8 dels Papers de Recerca Històrica de la SAC:

Distingides autoritats, senyores i senyors,

Bona tarda i benvinguts.

Avui tenim el plaer d’acollir la presentació d’una nova edició dels Papers de Recerca Històrica que coordina i publica la Societat Andorrana de Ciències. En aquest cas, es tracta d’un volum que porta per títol ‘Andorra, país de pas i de refugi’. Aquest és un tema que ens evoca èpoques passades, quan l’enclavament estratègic del Principat ens convertia, efectivament, en un punt en la travessa d’una banda a l’altra dels Pirineus, però també en lloc d’acollida d’aquells que, per un motiu o altre, fugien dels respectius països d’origen.

Una problemàtica, la de les persones desplaçades i refugiades, que malauradament és de plena actualitat, per bé que ens pugui semblar que avui ens queda més llunyana que en altres moments de la Història.

A més dels articles dedicats a aquest tema, aplegats en un dossier, el llibre tracta altres qüestions, com ara la suposada participació d’Andorra a la Primera Guerra Mundial o els efectes al país de l’epidèmia de grip de 1918. Així mateix, el volum fa un homenatge a Lídia Armengol Vila, en el 25è aniversari de la seva mort, amb una bibliografia revisada i la publicació d’un manuscrit inèdit.

Vull aprofitar l’ocasió per agrair a la Societat Andorrana de Ciències, representada a la taula per la seva presidenta, la Sra. Àngels Mach, la tasca que duen a terme de foment de la recerca en diferents camps científics i humanístics, així com de debat i de divulgació del coneixement. Agraeixo igualment al cap de la Secció d’Història de la Societat Andorrana de Ciències, el Sr. Pere Cavero, i als autors dels diferents articles la seva feina desinteressada, amb la qual ens aporten noves dades i informacions sobre el nostre passat. És gràcies al coneixement de la Història que ens podem afirmar en el nostre present i pensar quin és el futur que volem per a Andorra.

I moltes gràcies també –com no pot ser d’altra manera- al públic que avui ens acompanya.

Col·laborant amb la SAC en la presentació del volum 8 dels Papers de Recerca Històrica, el Consell General vol mostrar el seu suport a aquesta publicació. Enhorabona, i endavant.

Galeria d'imatges