Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / ca / El Consell General / Síndica general i subsíndica general / Discursos de la Síndica General / Discursos 2019 / Paraules de la Síndica General en el jurament del Cap de Govern

Paraules de la Síndica General en el jurament del Cap de Govern

Discurs de la Molt Il·lustre Síndica General

Sra. Roser Suñé Pascuet

 

Sr. Espot, Sr. Cap de Govern, us demanaria que vulgueu seure, si us plau.

Molt Il·lustres Sres. Conselleres, Molt Il·lustres Srs. Consellers, Molt Il·lustres i Honorables autoritats, benvolguts conciutadans, Excel·lentíssims ambaixadors, Molt Il·lustre Sr. Cap de Govern, permeteu-me que us adreci unes paraules.

En primer lloc, m’agradaria felicitar-vos de manera sincera, en nom de la subsíndica i en el meu propi, pel càrrec que acabeu d’assumir. Estic convençuda que també ho puc fer en nom dels secretaris de Sindicatura i de tots els conselleres i les conselleres generals, com a acte de cortesia parlamentària.

 

Sr. Cap de Govern

En el vostre discurs d’investidura ens vau parlar de la necessitat de governar de manera conjunta amb d’altres forces de l’arc parlamentari. Sens dubte, aquest és un dels reptes més importants que hem d’assumir en aquest període ja que així ens ho han demanat els ciutadans i així ho heu volgut presentar, de manera coordinada amb d’altres grups presents en seu parlamentària.

Permeteu-me algunes reflexions, governar en coalició implica una capacitat de diàleg profunda. Saber escoltar i entendre el que els altres ens diuen, esdevé una necessitat; però també suposa una escriptura compartida del relat, una visió múltiple que facilita la resolució de moltes de les problemàtiques amb les quals ens enfrontem com a país.

També cal tenir un esperit generós, perquè només es pot recollir quan se sap donar. I les persones quan reben confiança, retornen sinceritat; quan se senten part implicada d’un projecte el saben defensar i fer créixer.

 

Sr. Espot,

Els anys que venen són fonamentals per a Andorra, perquè hem d’establir les bases definitives de la nostra relació amb Europa i per fer-ho amb garanties d’èxit haureu de saber implicar-hi  tots els actors. Perquè tots hi tenim alguna cosa a dir i tots podem aportar-hi reflexions aprofundides.

I, alhora, hem d’apropar-nos als ciutadans, el tarannà dialogant que heu mostrat us ha de permetre incidir en la participació ciutadana. En un mon ple de notícies poc contrastades, d’informacions poc acurades; esdevé una obligació de tota persona que té responsabilitats polítiques fer pedagogia activa amb els ciutadans, i això només s’aconsegueix amb iniciatives de participació ciutadana, que haurien d’ajudar-nos a bastir aquesta gestió de govern que avui mateix heu d’emprendre.

 

Sr. Espot, apreciat Xavier,

Els temps són complexos, però sou un home d’aquesta època; us hem vist entendre el moment polític com ningú; us hem vist al costat dels ciutadans mostrant una empatia natural que forma part de la vostra personalitat.

Sabeu que governar és una tasca solitària, però envolteu-vos de bons consellers, de persones equànimes que us facilitin les anàlisis diàries.  En una paraula, sigueu vos mateix, com a humil servidor del país i de les seves persones. Sabeu que serem sempre al vostre costat.

 

Sr. Cap de Govern,

Us desitgem –us desitjo- que aquests anys  estiguin plens d’encert i que la sort sigui una aliada vostra. Que les dificultats no us desanimin, perquè el fruit de la vostra acció ha de ser un Andorra més justa per a tots. Una Andorra que s’ancori al segle XXI i trobi el camí que les generacions futures hauran de recórrer.

 

Moltes gràcies

I molts èxits, per vós i per Andorra, el nostre país.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descarregueu el discurs